In overleg met de kunstkring Wijchen is in het kader van 75 jaar vrijheid besloten om 16 kunstwerken tijdelijk in het Wijchens Meer te plaatsen.

Wij als vereniging staan achter de gedachte dat vrijheid belangrijk is en dat we dit initiatief van harte steunen, de kunstwerken worden zo geplaatst dat er zo veel mogelijk met visplekken rekening wordt gehouden.

Vanaf zaterdag 28 maart t/m 4 april gaan de kunstwerken gespreid het water in.
Ook is 4 april de generale repetitie van de openingsperformance.
De bedrijvigheid rondom het meer zal de komende tijd toenemen. Kunstenaars die nog eens ter plekke gaan kijken voor een goede voorbereiding e.d.

(Paas)zaterdag 11 april om 15:30 uur wordt de expositie geopend door de (loco)burgemeester én met een kunstzinnige performance. Hiervoor wordt o.a. heel Wijchen via de media uitgenodigd.

In het kader van de viering van 75 jaar Vrijheid organiseert KunstKring Wijchen de buitenexpositie ’MEERkunst – vrijheid op het water’. Van april tot september 2020 staan in het Wijchens Meer 16 kunstwerken opgesteld: 15 van professionele kunstenaars, en een extra kunstwerk dat leerlingen van het Maaswaal College maken onder leiding van een kunstenaar. De opening – een evenement op 11 april waar veel Wijchenaren actief aan zullen deelnemen – vindt plaats op 11 april.
Alle kunstwerken verbeelden het centrale thema ‘vrijheid’, op uiteenlopende manieren. De stijl varieert van klassiek-figuratief tot formeel-abstract, het materiaal van brons tot bamboe. Wie in deze maanden langs het Meer loopt zal verrast worden door wat er te zien is, en hopelijk aan het denken worden gezet over wat ‘vrijheid’ voor ons betekent.