Aanleg visplaatsen

Omdat er aan de oevers van de Maas bijna geen visplekken meer zijn om een viswedstrijd te houden hebben we op het parkoers Balgoij, waar geen werkzaamheden zijn van de maaswerken, visplaatsen aangelegd d.m.v. betonnen platen van 1 x 1,5 meter.
Na 1,5 jaar bezig geweest met diverse instanties om de benodigde toestemmingen te verkrijgen zijn we in het voorjaar van 2012 gestart en hebben 18 beton platen in de oevers geplaats op ongeveer 1 meter boven de waterlijn en op ongeveer 25 meter afstand van elkaar.
Na een dag hard doorwerken lagen de platen ( 18 stuks) er allemaal in en hebben de overige visplekken nog geegaliseerd zodat deze ook makkelijk te betreden zijn.
In het najaar zullen we de overige visplekken ook nog voorzien van betonnen platen.
In overleg met de boer gaan we overstappen en klaphekken plaatsen in de omheining zodat men de visplekken nog gemakkelijker kan bereiken.
De overstapjes en benummering van de visplekken zijn inmiddels gerealiseerd.

Bekijk hier de foto’s