Waar mag je vissen en welke documenten heb je dan nodig?

Onze leden vragen zich vaak af waar ze wel of juist niet mogen vissen. De boete voor een overtreding is hoog. Daarom eerst wat uitleg over het vis- en looprecht.

Leden ontvangen de VISpas met bijbehorende Landelijke & Federatieve Lijst van Viswateren, verder ‘lijst’ genoemd. In deze lijst is een enorm arsenaal aan viswater in heel Nederland opgenomen. Met de VISpas mag je vissen in alle wateren die in deze lijst staan beschreven. Ook de ‘stromende’ Maas, de Berendonck, de Groene Heuvels en het water op bedrijventerrein Bijsterhuizen* zijn in de lijst opgenomen. Vis je in een water uit de lijst, dan moet je de VISpas, de lijst en een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.

Ben je 13 jaar of jonger en vis je samen met je vader, opa, oom of tante die zelf een VISpas heeft, dan mag je met één gewone hengel vissen in een water uit de lijst. Je hebt dan verder niets nodig.

Naast de wateren in deze lijst mogen onze leden vissen in de Oude Maas (Loonse Waard), het Wijchens Meer, de Vormense Plas, de Wezelse Plas en de vijvers aan de Klapstraat, de Zwanensingel en de Leemweg. Wil je ook in het Wijchens Ven vissen, dan kun je een apart ‘Ven-lidmaatschap’ afsluiten. Daarnaast verstrekken wij alleen via Tuinwereld Wijchen afdeling hengelsport vergunningen (zonder lidmaatschap) waarmee je alleen mag vissen in het Wijchens Meer en de vijvers aan de Klapstraat, de Zwanensingel en de Leemweg.
Voor kinderen van 13 jaar of jonger, zijn deze gratis! mede mogelijk gemaakt door Tuinwereld.

Kortom: in de wateren van Altijd Tevreden moet iedereen een geldig document kunnen tonen waaruit blijkt dat je in dat water mag vissen. Staat een water niet beschreven, dan mag je er dus ook niet vissen!

Op verzoek van een controleur, de politie of een andere bevoegde opsporingsambtenaar ben je verplicht deze documenten direct ter inzage af te geven.

* Op het gehele bedrijventerrein Bijsterhuizen is een parkeerverbod van kracht. Let hier goed op, voorkom een verbaal.