Zonnepanelen op Vormense plas en Wezelse plas

Na aanleiding van een artikel in de wegwijs van week 42 is er wat commotie ( onrust ) ontstaan onder een aantal van onze leden.
Wij zijn dan ook als bestuur hier meteen op ingegaan en hebben ons verdiept in het geen wat zij voorstellen.

Wij van het bestuur staan zeker niet achter deze ontwikkelingen die het CDA geopperd heeft bij de gemeente.
Dat de gemeente Wijchen iets moet gaan doen aan groene stroom zijn wij het wel mee eens. Zij krijgen ook te maken met opgelegde maatregelen die vanuit andere organen beslist worden en een er van is de verduurzaming van groene stroom in de gemeente.

Het CDA was dan ook zo vriendelijke om met 3 leden van onze vereniging een gesprek hier over aan te gaan. Ze hebben ook toe gegeven en excuses aangeboden dat de manier van communicatie niet de schoonheidsprijs bevat.
Nadat zij uitleg hebben gegeven over het wel en wee van het idee hebben wij onze belangen voor onze wateren verdedigt. Daar mee bedoelen we dat we voldoende argumenten hebben aangereikt om onze wateren met rust te laten.

Daaruit hebben ze ook aangegeven begrip te tonen voor onze mening en deze zal dan ook zwaar wegen in een onderzoek naar wat de mogelijkheden zullen zijn betreffende de zonnepanelen op water voor de gemeente Wijchen als hier een onderzoek naar komt.

Uit het gesprek bleek ook dat dit niet het enige project is, alle partijen binnen de gemeente Wijchen hebben een aantal projecten aan mogen dragen ( 25 stuks in totaal ) en van daaruit zullen er een aantal uit gepikt worden die nader onderzocht gaan worden.
Het zou dus zomaar kunnen zijn dat er zelfs nog geen onderzoek naar komt en is het een storm in een glas water. We zullen eerst moeten afwachten wat er besloten word welke projecten dat er onderzocht zullen gaan worden en dan ook nog eens wat daar dan uit zal komen.

Dat er in de nabije toekomst ( binnen nu en 20 jaar ) wat gaat veranderen in de gemeente Wijchen en in heel nederland vanwege duurzame stroom is ons wel duidelijk maar voorlopig zullen wij/ kunnen wij nog gewoon normaal vissen op onze verenigings wateren.

Het bestuur hoopt middels deze weg u voldoende te hebben geïnformeerd over dit onderwerp. Als wij meer van deze kwestie weten zullen wij dit middels onze site vermelden.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van
HSV “Altijd Tevreden” Wijchen