Gesloten tijd vissoorten

Voor een aantal vissoorten geldt er een gesloten tijd. Je mag dan wel het hele jaar door op deze vissoort vissen. Maar vang je zo’n vis in de gesloten periode, dan moet je die wel onmiddellijk terug zetten. Je mag er dus wel op vissen, maar niet bewaren. Dus: landen, onthaken, een foto en een dikke Rex Hunt kus en dan weer terug naar z’n moeder!
Vang je zo’n vis buiten de gesloten periode dan mag je hem, mits hij de minimummaat heeft, bewaren en eventueel mee naar huis nemen. Je mag gevangen vis nooit verkopen.

Snoek: 1 maart tot de laatste zaterdag in mei.
Snoekbaars en Baars: 1 april tot de laatste zaterdag in mei.
Barbeel, Kopvoorn, Winde: 1 april t/m 31 mei.
Beekforel: 1 oktober t/m 31 maart.
Zeeforel, Zalm, Elft, Fint, Kwabaal, Serpeling, Sneep, Vlagzalm, Meerval, Aal, Paling: het hele jaar.

Voor verenigingswateren van Altijd Tevreden, zoals het Wijchens Meer en de andere wateren vermeld op het bewijs van lidmaatschap of de vergunning, gelden de volgende bepalingen;
– om de soorten Snoek en Snoekbaars extra te beschermen mag je slechts 1 exemplaar van een van deze soorten, met bovendien een minimale lengte van 60 centimeter, in je bezit hebben.Dus of 1 snoek groter dan 60 centimeter of 1 snoekbaars groter dan 60 centimeter!
– voor Karper geldt het gehele jaar een onmiddelijke terugzetplicht in het gevangen water (gesloten tijd). Ook tijdelijk bewaren in een bewaarzak of leefnet is dus niet toegestaan.